SENESTE TILFØJEDE VARE(R)
-
Fang os direkte på 75135151
-
Fri fragt ved køb over DKK 449,-
-
Fragt kun 58,-
-
Fremragende - 4,9 på Trustpilot
Du kender det fra dig selv, det kan på en sommerdag blive meget varmt. Derfor vil det være en rigtig god idé med områder med skygge. Dette gælder både på marken men også til et stævne. Der kan om sommeren også være risiko for kraftig regn, derfor er et skygge område i form af et halvtag eller lig. perfekt til din hest.
Sørg for at din hest har adgang til rigeligt frisk vand på folden / marken og brug gerne 5 minutter på at se efter om vandkoppen er intakt. Sørg for at hesten også har adgang til vand efter en ridetur. Tjek gerne at vandet ikke er for koldt. Hesten optager mere væske ved normal temperatur.
Brug en spand eller vandkar og fyld den ved frisk vand. Det kommer faktisk bag på de fleste hvor meget vand din hest drikker, så dette er vigtig.
Kører du til stævner, hvor hesten står i hestetrailer er det også vigtig at hesten får mere væske end normalt.
Et godt tip til mere væske til hesten. Du kan med stor fordel også give hesten elektrolytter i vandet. På den måde får hesten både sukker og salte, som den kan miste meget af i varmen.
Sommereksem hos heste er en allergisk kløende hudlidelse
Hvilket kan være en stor gene for hesten. Det er især heste på fold og sommergræs der er særligt udsatte. Sommereksem er meget typisk blandt heste. Det er dog ikke noget der smitter fra hest til hest.
Det bedste du kan gøre er at beskytte hesten med et fluedækken / insektdækken. Der findes dog også produkter fra både Blue hors og Paskacheval som kan hjælpe med at behandle Sommereksem på hesten.
Du kender den godt - et lille fluelignende insekt på 10 - 15 mm. Der er typisk mere end en af gangen.
Når sommeren er på sit højeste og det er rigtig varmt, vil disse små insekter kredse om hesten. Deres mission er at lægge deres æg i hestens pels. Det er typisk steder hvor din hest kan komme til at bide sig selv.
De små insekt æg ses typisk som små gule prikker på hestens forben eller mave. Efter 2-3 uger klækkes æggene og de små larver kravler rundt på huden og kan være til stor hudirritation for hesten. Når det klør på hesten, bider hesten sig typisk disse steder. Larverne optages herefter i hestens mund. Det der typisk sker er at de ender i hestens mavesæk hvor de ingen gavn gør
Bremserne kan også holdes på afstand med et insektdækken / fluedækken.
Om sommeren skal du være opmærksom på at hestens hove gror hurtigere, så du bør sørge for beskæringen af hestens hove sker oftere. Mange hove bliver også tørre og tit revner de om sommeren.
Tip. Brug gerne en hovolie til at beskytte hestens hove mod udtørring i sommer perioden.
I Sommer perioden kommer der millioner af insekter. Det er hvert år til stor gene for mennesker og dyr.
Det er især insekter som myg og mitter der giver problemer hos hestene. Deres bid gøre ondt på hesten og give hævelse fordi der i insekternes spyt er stoffer, som irriterer vævet.
Insekterne suger blod og “bider” derfor hesten. Det er en stor irritation for hesten og den gør hvad den kan for holde dem på afstand med halen. Du kan gøre hesten en stor tjeneste med at lægge et insektdækken / fluedækken på og evt. bruge en insektspray for at holde insekterne på afstand.
Hesten kan få alvorlige skader, hvis den bliver angrebet af insekter der lægger æg i dens øjene. Hesten kan få sår og betændelse som typisk skal behandles af en dyrlæge. Derfor anbefaler vi at du bruger en fluemaske som beskytter din hest mod den med dette.
Bemærk at der er stor geografisk forskel på mængden af insekter. Der er typisk flere insekter omkring vandhuller, langs åer og områder hvor der er mange træer.
Vi har samlet alt det bedste udstyr mod insekter til din hest på ét sted.
Insektudstyr til heste findes her.
Det kan også være at du leder efter insektspray til hesten - Så kan vi også hjælpe med det.