Rideudstyr fra Gymnastik og Ridesport
Indkøbskurv

SENESTE TILFØJEDE VARE(R)

Hvilket bid skal jeg vælge ?

Hjælp! Hvilket bid til heste skal jeg vælge?

Endnu en af enhvers hesteejers store skræk og mareridt. Hvordan vælger jeg det rigtige bid til min hest? Man kan sige, at der ikke er noget der er forkert og noget der er rigtigt. Dog skal man være meget opmærksom på sin hest. Ryster den på hovedet, tygger den mere end almindeligt på sit bid? Ligger den sig på tøjlen? Eller er den gået helt bag om dansen?

Dette er et par stykker af de mest stillede spørgsmål og de trælse scenarier vi ofte hører om. Og vi har nu tænkt os at forklare dig lidt om de mange muligheder du har, når først du træder ind i BID-JUNGLEN! Men pas nu på, for junglen er tæt bevokset, og det kan blive lidt svært at finde ud :P

Hvilket bid skal du vælge til din hest ? 

Hvorfor er det rigtige bid så vigtigt?

ALLE heste er født sensitive i munden, men desværre oplever man fra tid til anden, at nogle heste bliver ''hårde i munden'' og bliver ''ligeglade'' med biddet. Man kan også opleve det modsatte. En hest der bliver erklæret uridelig, men som simpelthen bare har gået med det forkerte bid.

Derfor er det at finde det rigtige bid simpelthen så vigtigt! Du får med det rigtige bid en meget gladere og mere arbejdsvillig hest, der føler sig tilpas og frigjort. Og hvem vil ikke gerne have det?

 

Hvilket bid til hvilket brug?

Også et rigtig ofte stillet spørgsmål , og det er meget forskelligt hvordan folk ser på hele det store bid-spørgsmål. Rigtig mange hest går med et helt almindeligt tredelt trensebid, og det er også et ganske fornuftigt bid. Dog er nogle heste ''stærke'' og her kan man se sig nødsaget til at ligge et lidt stærkere bid på. Mange springheste bliver ivrige når de træder ind på en springbane, og for lige at have lidt kontrol, så man hverken sætter rytterens eller hestens liv i fare, vælger man at ride med et lidt stærkere bid som fx en pelham, så man lige har lidt kontrol.

For at forfine hjælperne, rider man fx med kandar på elite dressurplan.

 

Hvordan ser jeg om mit bid passer til min hest?

En god tommelfingerregel er, at når din hest har sit bid på, skal det sidde helt til uden at gå imod hullerne til ringene, når det er spændt rigtigt op i trensen. Her skal du ligge mærke til rynkerne i din hests mundvige. Der skal ca være 2-3 rynker i hestens mundvige. Når biddet sidder rigtigt, skal biddet ligge helt til i hestens mundvige uden at gå ud over hullerne til ringene. Så har du den rigtige størrelse.

Med muffebid, skal biddet bare ligge helt til i begge sider af mundvigen uden at blive trykket af D-ringen.

 

Bid til sensitive heste

Det kan især være utrolig svært at finde det helt rigtige bid til din hest, hvis den er meget sensitiv i munden. Mange har dog utrolig god effekt af bid fra Neue Schule og Sprenger, da deres bidteknologi overhaler alle andre mærker. Er din urolig i munden, kan du med fordel prøve fx Neue Schule Verbinden eller Turtle Top Flex, eller Sprenges Dynamic med D-ringe. Som udgangspunkt skal du nok ind at researche lidt på de forskellige bid, for at høre om brugernes erfaringer. Dog er de nævnte bid især lavet til heste, der kan være lidt sensitive i munden.

 

Bid til heste, der kan finde på at blive ''stærke'' fortil

Som udgangspunkt, vil vores allerbedste råd være, at det skal trænes væk. Har du dog brug for hjælp i træningen, kan du dog vælge at prøve et pelham-bid, et ophængt bid eller et kuglebid. Du skal dog være opmærksom på, at du skal huske at skifte bid, hvis din hest er stærk fortil. Ellers kan den blive ''ligeglad'' med biddet og blive stærk på det nye bid også.

Men en god kontinuerlig træning vil klart være vores bedste råd!

 Hvilket bid skal du vælge til din hest ?

To-eller tre-delt bid?

Der er meget delte meninger om bid skal være 2-delte eller 3-delte. Et tre-delt bid er ofte lidt mere ''levende'' i munden på hesten grundet den ekstra deling, og kan også anbefales lidt ''stærke'' heste. Det to-delte bid er ofte lidt mere roligt, og kan også klart anbefales til heste, der er sensitive i munden.

 

Bidløs trense - hvorfor ?

Der er dem, der rider med bid, og så er der dem der dropper det og rider bidløst. Der findes rigtig mange forskellige metoder du kan ride din hest bidløst på. Den mest brugte er nok en bidløs trense, men du kan også ride med hackamore, sidepull eller gå hele vejen og ride med cordeo, der bare er en snor om hestens hals.

Der er intet galt i at ride bidløst, men det er ikke tilladt at ride dressurkonkurrence bidløst. Det er dog noget anden hos springhestene. Det er nemlig fuldt tilladt at ride bidløst til springstævner, hvilket må siges at være et kæmpe plus!

 

Hvorfor rider man med kandar?

Kandaren er en meget omdiskuteret ting. Dog er kandaren til for, at man som rytter kan give de mindste hjælpere uden at forstyrre hesten, og det er derfor, at det fx inden for dressur er påkrævet rytterne at fremvise deres hest i kandar. Mange ryttere vælger dog, at træne deres heste på trense derhjemme.

Der er ikke noget ondt i en kandar overhoved. Det der kan være ondt, kan være rytterens hånd, der er direkte forbundet med hestens mund. Derfor har vi kun én anbefaling når det kommer til kandar: Hvis du ikke kan finde ud af at ride med kandar, så lad vær'! For din og din hests skyld ;)

Hvilken kandar skal du vælge til din hest ?

Hvordan vælger jeg det perfekte kandarbid?

Kandaren består af to bid. Et bridonbid og et stangbid. Mange ryttere vælger den mest solgte stang fra Neue Schule, der hedder Slimma Weymouth, grundet den lille tungefrihed. Som bridon vælger nogle ryttere at tage trensebiddet med over på kanderen og andre vælger et bridonbid, der minder meget om deres trensebid.

Dog skal bid prøves, for ikke to heste er ens i munden, så det kan være svært at finde det perfekte match. Til dette vil vi helt klart anbefale dig at gøre brug af Neue Schules testcenter! Her får du nemlig muligheden for at købe biddet med hjem og prøve det på og ride med det, og fungerer det ikke, kan du komme tilbage i butikken med det og prøve noget andet. Det samme gælder med bridonbid :)

 

Hvordan kan jeg mærke om min hest kan lide sit bid?

Vi kan kun anbefale dig at lytte til din hest. Hakker den på biddet når du rider? Vil den ikke åbne munden, når du skal give den trense/kandar på? Bider den sig fast på biddet? Gumler og tygger den meget på biddet? Åbner den munden under ridning? Sådan nogle ting skal du være opmærksom på når du vælger bid, for det kan indikere, at din hest føler sig utilpas.

Skummer hesten derimod om munden, betyder det, at den suger på biddet, og det er helt rigtigt!

 

Skal bid pudses?

ALLE bid skal selvfølgelig vaskes og tørres af for skidt og snavs hver gang hesten har haft den i munden. Gøres dette ikke, kan du se på det som hvis du selv skulle spise af en beskidt tallerken. Derudover kan du risikere, at din hest får sår i munden pga. Gammelt skidt og snavs.

Skal du noget specielt, kan bid selvfølgelig pudses op, så de bliver fine og skinnende igen, og dette kan du med fordel bruge enten bidrens til, eller du kan vælge at skrubbe det med knofedt og ståluld :P

 

Test et bid

Vil du nu gerne test et bid inden du køber - Så kan vi naturligvis også tilbyde dig dette. Find vores bid testcenter her.

Du kan nemt mærke hvis du rider med det rigtige bid og du vil også kunne mærke hvis den er helt gal.

Derfor kan det være en stor fordel at teste bidet på din hest eller pony.  

Tjek også vores video med vores bid testcenter  

 

Skal du bruge hjælpe så kontakt os på tlf +45 75135151

 

 

Se alle vores bid herunder -

Læs mere
Vis som Gitter

26 varer

Faldende orden
  1. Riders Company Bidløs trense sort med sølv

    Riders Company Bidløs trense sort med sølv

    Speciel pris 549,00 kr. Normal pris 649,00 kr.
  2. Herman Sprenger bid Novocontact 3 delt

    Herman Sprenger bid Novocontact 3 delt 16mm

    Så lav som 949,00 kr. Normal pris 1.149,00 kr.
  3. Herman Sprenger bid Novocontact 2 delt

    Herman Sprenger bid Novocontact 2 delt

    Så lav som 849,00 kr. Normal pris 999,00 kr.
  4. Herman Sprenger bid Novocontact 2 delt

    Herman Sprenger bid Novocontact 2 delt 12mm

    Så lav som 849,00 kr. Normal pris 999,00 kr.
  5. Herman Sprenger bid Novocontact 3 delt 12 mm

    Herman Sprenger bid Novocontact 3 delt 12 mm

    Så lav som 949,00 kr. Normal pris 1.149,00 kr.
  6. Herman Sprenger bid 2 delt med D-ringe

    Herman Sprenger bid 2 delt med D-ringe

    Så lav som 1.049,00 kr. Normal pris 1.299,00 kr.
Vis som Gitter

26 varer

Faldende orden