Rideudstyr fra Gymnastik og Ridesport
Indkøbskurv

SENESTE TILFØJEDE VARE(R)

Hvilken gjord til min hest ?

Hvilken hestegjord ?

Det er efterhånden blevet et meget almindeligt spørgsmål. Hvilken gjord skal jeg vælge til min hest? Spørger du os, har vi nogle retningslinjer vi altid gør vores bedste for at vejlede kunden imod. Her er et lille overblik over det spørgsmål, der får hesteejere til at vende sig i søvne.

Hvilken gjord 

Hvorfor er det vigtigt at vælge den rigtige gjord?

Spørger du os, er det meget vigtigt, at du får valgt den helt rigtige gjord, der dækker din hests behov bedst muligt! Nogle heste fungere bedst med en neoprengjord og andre fungere bedst med en gjord lavet i læder. En helt tredje gruppe føler sig bedst tilpas, hvis gjorden er foret med lammeskind, og der er ikke noget der er mere rigtigt end andet.

Alle heste er forskellige, og de fleste vil naturligt prøve at gøre dig opmærksom på, om de kan lide deres gjord. Eksempel:

Står din hest og bider efter dig og spænder meget op når du spænder gjord, eller spænder den utroligt op idet du stiger op, er det måske på tide at prøve noget andet, da dette kan tyde på gjordkrampe. Gjordkrampe er en krampetilstand til hest får i gjordlejet når du spænder gjorden. Det er smertefuldt, men fortager sig når hesten får bevæget sig. Dog har de fleste heste en meget voldsom reaktion på dette.

Den store fordel ved en rigtig gjord er -

Fordelene ved at vælge den helt rigtige gjord er også, at du får en mere afslappet og velfungerende hest, der arbejder 100% rigtigt under rytteren.

 

Hvilken gjord hvornår?

Der findes rigtig mange gjorde, alle sammen med forskellige funktioner, og her har vi samlet et par stykker for at give dig et lille overblik over nogle af mulighederne.

 

Hvad er en banangjord?

Og hvad hulen gør en banangjord godt for? Jo, ser du, en banangjord er en gjord, der er anatomisk udformet for at fordele trykket under maven på din hest. Banangjorde er lavet af neopren og er derfor hurtigttørrende og de giver plads til hestens albuer.

En banangjord kan også være god til hest, der har lidt tendens til gjordkrampe og bruges primært til dressursadler.

 

Hvorfor skal jeg bruge en pladegjord?

Pladegjord

Mange springryttere vælger at bruge en pladegjord for at passe på deres heste, når de svæver over springene. Mange heste kan have tendens til at løfte forbenene så højt, at de kan skade sig selv under maven. Dette sker især i udendørssæsonen, da de fleste ryttere springer med mordax. For at forebygge skader som følge af dette, bruger man en pladegjord, der beskytter hesten under maven. Pladen dækker nemlig det stykke af maven, der er særligt udsat.

 

Hvad er en Equisoft gjord ?

Equisoftgjorden er en ekstremt god gjord fra Stübben. Gjorden er lavet således, at den trykfordeler og reducerer hestens naturlige forsvarsmekanismer mod gjorden, fx bid, spark, gjordkrampe og andre tegn på gener. En anden ting, der er super fedt med Equisoft gjorde er, at du selv kan vælge, om du vil have den med neopren, lammeskind eller i læder.

Denne type gjord er mest udbredt i dressurdisciplinen.

 

Hvad gør en gjord med lam?

Nogle heste er meget sensitive. Det kan både være mht. gjordsår eller gjordkrampe. I et sådan tilfælde kan det anbefales at ride med lammeskind på gjorden. Du kan både få pladegjorde og dressurgjorde med lammeskindfoer. Eksempelvis Equisoft med lam eller Kentaur pladegjord med aftagelig lam. Mange synes dog, at lammeskindsgjorde er upraktiske og bliver hurtigt beskidte og nussede at se på, men behandler du lammeskindet rigtigt og vasker det jævnligt, er det en rigtig god mulighed for dig som hesteejer, at give din hest ekstra god komfort.

 

Hvorfor skal jeg bruge en gjordbeskytter?

Hvis du ikke ved hvad en gjordbeskytter er, er der her en lille briefing om dette:

En gjordbeskytter er fx et stykke lammeskind du fæstner på din gjord, og wupti: Din hest er beskyttet på det valgte område.

Mange dressurryttere bruger gjordbeskyttere af lammeskind, og vi anbefaler dig at vælge en gjordbeskytter i ægte lam. Lammeskindet er med til at beskytte din hest eller pony mod sår og gener af gjorden og er fuldt lovligt at ride med, også til stævner.

Mange springryttere vælger simpelthen at vælge en pladegjord med lam eller aftagelig lam, da hesten derved opnår fuld beskyttelse hele vejen rundt hvor gjorden sidder.

 

Har du spørgsmål til din gjord - så kontakt os.

Læs mere
Vis som Gitter

3 varer

Faldende orden
Vis som Gitter

3 varer

Faldende orden