Rideudstyr fra Gymnastik og Ridesport
Indkøbskurv

SENESTE TILFØJEDE VARE(R)

Firkantede regler om heste i stalden er skudt til hjørne

Nye regler giver stor glæde

Fra 2020 skulle der gælde nye regler for alle stutterier og rideklubber. Det ville betyde at mange af disse skulle lukke og slukke. Det har skabt vrede og påstyr.

Men heldigvis har Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) fremsat et lovforslag til at ændre disse regler.

Det er noget branchen har kæmpet for i meget lang tid og den tidligere minister Eva Kjer Hansen var på sagen. Men der er nu kommet en ny hest i stalden nemlig Esben Lunde Larsen. Han har fremsat et forslag om at ændre de nye regler. Det gamle forslag skulle nemlig gælder fra 2020.

 

De regler der gælder for hestens boksstørrelse er lige nu sådan

Heste boksstørrelse: En hesteboks skal have et samlet areal på minimum (2 x hestens stangmål).

Lysindfald hos hesten: Det maximale areal af vinduer eller ligende. skal være lig med mindst syv procent af staldens gulvareal.

Rumfang: Det totale staldrumfang pr. hest skal være minimum 302.

 

Det nye lovforslag:

Heste boksstørrelse: Hestens boks skal have et areal på minimum (2 x hestens stangmål).

Lysindfald hos hesten: Ikke noget arealkrav, men der skal sikres at der er naturligt lys, suppleret med kunstigt lys, dette skal ske for at opfylde hestens behov.

Rumfang: Der er ikke nogen krav til rumfang, men derimod et godt indeklima i stalden.

 

Konsekvensen hvis reglerne ikke blev ændret.

Det gamle lovforslag ville bl.a. betyde at der skulle ændres på en masse ting, så som boksstørrelsen, lysindfaldet i stalden samt lofthøjden.

Hvis reglerne skulle gennemføres i 2020, er det noget der kunne give rideklubber og stutterier rigtig store og uoverskuelige omkostninger. I sidste ende ville der være rigtig mange der måtte dreje nøglen om.

I 2008 var der ca. 200.000 heste og i 2016 er vi nede på ca. 170.000 heste. Der er i samme periode også gået ca. 2.500 stillinger tabt.

Der er i perioden ikke produceret så mange føl som hidtil. Det presser idag priserne op på de heste der er tilsalg, så hvem der jubler i sidste ende, kan kun være den glade hesteejer.

 

Kilde: mfvm.dk

Læs mere